Δελτίο Τύπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης 15.04.2018

Μια  εντελώς ατεκμηρίωτη κατηγορία ήταν αρκετή για το νέο ιμπεριαλιστικό χτύπημα ενάντια στη Συρία. Η πολυδιαφημισμένη επίθεση ΗΠΑ, Μ.Βρεττανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία, ήταν στην πραγματικότητα μια ακόμη απόδειξη ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών τους και να ελέγξουν την ενέργεια και τους δρόμους ροής της καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές άμαχων, και ολόκληρα  εθνικά κράτη. Δολοφονούν στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμη μια φορά.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που με την πολιτική τους ήδη προκάλεσαν εκατομμύρια  θύματα στη Συρία, νεκρούς, εκτοπισμένους, πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου. Είναι οι ίδιοι που επιθυμούν τη διάλυση της Συρίας στα πρότυπα της Λιβύης, και στη συνέχεια τη διάλυση όποιων άλλων κρατών διατηρούν τη δυνατότητα άσκησης εθνικής κυριαρχίας.

Καταδικάζουμε την επίθεση των  ΗΠΑ, Μ.Βρεττανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία, καταδικάζουμε τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη και στα όργανα της ΕΕ  που στήριξαν ουσιαστικά την επίθεση και στηρίζουμε τον Συριακό λαό αλλά και την εθνική κυριαρχία της Συρίας. Απαιτούμε άμεσα να ανοίξει και πάλι η Συριακή πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση, που ακόμη μια φορά έδωσε πράσινο φως για να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, είναι υπόλογη απέναντι στη Συρία και το Συριακό λαό εξίσου με τις δυνάμεις που βομβάρδισαν. Αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση είναι εξίσου υπόδουλη στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με τις προηγούμενες.

Εκτιμάμε ότι είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί ένα πλατύ αντιπολεμικό- αντιϊμπεριαλιστικό- φιλειρηνικό κίνημα που θα συμβάλει στην ενεργοποίηση της κοινωνίας στην κατεύθυνση της  ανάδειξης του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα των επιθέσεων και της ανάγκης διεκδίκησης ειρηνικών λύσεων σε όφελος των λαών και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.